KATALÓGUS


Kittenberger, az utolsó vadászat


FILMSZEMLE
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle
SZEKCIÓ
Természetfilm
 
VETÍTÉS: 2022.05.27. 09:00
Jacques-Yves Cousteau terem
   
Készítés éve: 2021
 
Ország: Magyarország
 
Forgatás helyszínei: Kittenberger-ház - Nagymaros, Gyarmatpusztai Vadászház - Gyermely, Magyar Természettudományi Múzeum, Budapest, Bauxitföldtani Park - Gánt
 
Film hossza: 53:43 perc
 
Eredeti nyelv: magyar
 
Rendező: Tősér Ádám
 
Producer: Dr. Kovács Zoltán, Lajos Tamás, Vida Joe
 
Forgalmazó: Nincs, adásba szerkesztette: Duna Médiaszolgáltató Zrt.
 
Szinopszis: A hősök közöttünk élnek, csak éppen rendkívül nehéz őket felismerni. Mert mire észbe kapunk, már tovább is állnak. Erre ébred rá Fekete István is, amikor elhatározza, hogy megírjabarátja, a legendás Afrika-vadász, természettudós, felfedező és vadászíró, Kittenberger Kálmán életét. Ám ehhez rá kell bírnia a már visszavonultan élő Kittenbergert, hogy mesélje el neki kalandos, nélkülözéstől sem mentes élettörténetét – egy utolsó vadászaton.
 
Rendező biográfia: 2006-ban végzett a Színház és Filmművészeti Egyetemen. Rendezőasszisztensként és vágóként dolgozott magyar és nemzetközi produkciókban. Producerként jegyzi „A Hópárduc talpra áll" (2011) című dokumentumfilmet, ami Erőss Zsolt hegymászó emberfeletti küzdelmét követi végig a lábamputációtól a hegyek közé való visszatéréséig. „Ötvenhatos utak" (2020) című filmjében személyes történeteken keresztül tárja a nézők elé az 1956-os menekültek sorsainak alakulását a vasfüggönyön túl.