KATALÓGUS


A bereki ember


FILMSZEMLE
Nemzetközi Természet- és Környezetvédelmi Filmszemle
SZEKCIÓ
Természetfilm
 
VETÍTÉS: 2022.05.27. 11:07
Dian Fossey terem
   
Készítés éve: 2022
 
Ország: Magyarország
 
Forgatás helyszínei: Budapest, Zebegény, Keszthely, Balatonmagyaród, Nagymaros, Kismaros, Szentendre, Verőce, Hatvan, Kecskemét, Szeged, Ajka, Gyenesdiás, Chicago, Illinois, Amerikai Egyesült Államok
 
Film hossza: 76:53 perc
 
Eredeti nyelv: magyar
 
Rendező: Bertha Lívia
 
Producer: Dr. Kovács Zoltán, Lajos Tamás, Vida Joe
 
Forgalmazó: Nincs, adásba szerkesztette: Duna Médiaszolgáltató Zrt.
 
Szinopszis: A film Fekete István életútját végig követve, életének történelmi fordulópontokkal tűzdelt sorsfordító pillanataira fókuszál. Megvizsgálva azt, miként hatottak írói pályájára, s természettel való kapcsolatára családi és politikai viszonyai, a siker és a sikertelenség, barátság és a veszteség, a megértés és meg nem értettség, s hogyan segítette őt különleges megfigyelő képessége és természettisztelete a vadászatban, az irodalomban, a politikai és világ változásiban és emberi kapcsolataiban.
 
Rendező biográfia: Bertha Lívia 20 éve készít ismeretterjesztő-, és dokumentumfilmeket. 2007-ben a Szabadlábon Erdélyben c. dokumentumfilmsorozat társrendezője volt, 2012-ben Sir David Attenborough-ról rendezett portréfilmet. 2015 óta a NAGYOK c. sorozat felelős szerkesztője és forgatókönyvírója, eddig 300 epizódot készített. 2018-ban írta és rendezte Az Utolsó Nagyasszony c. történelmi dokumentumfilmet, és kreatív producerként és forgatókönyvíróként jegyezte az Aranyok Aranya című 8 részes útifilmsorozatot.