KATALÓGUS


Múlt és jelen: Vizeink az ember kezében


FILMSZEMLE
Kárpát-medence Természeti Értékei Filmszemle
SZEKCIÓ
Természetfilm
 
VETÍTÉS: 2022.05.27. 08:00
Dian Fossey terem
   
Készítés éve: 2020
 
Ország: Magyarország
 
Forgatás helyszínei: Megyer-hegyi Tengerszem, Balaton, Bokodi-tó, Deseda, Biharugrai-halastavak, Palatinus-tó, Rudabányai-bányató, Hubertlaki-tó, Tisza-tó, Budapest, Őrségi Nemzeti Park, Lillafüred, Hortobágyi Nemzeti Park
 
Film hossza: 76:3 perc
 
Eredeti nyelv: magyar
 
Rendező: Fehér Zoltán
 
Producer: Fehér Zoltán, Majoros Máté
 
Forgalmazó: -
 
Szinopszis: A történelem során Magyarország vízrajza szinte a felismerhetetlenségig megváltozott. A mocsarak helyén víztározók és halastavak, legnagyobb árterünk helyén pedig maga a szikes alföldi puszta terül el. Mára tavaink 75%-a mesterséges, ártereink 90%-a a múlté. Az élővilágnak azonban alkalmazkodnia kellett ehhez a változó világhoz, különben a kihalással néztek szembe.
 
Rendező biográfia: Eredeti szakmám szerint operatőr vagyok, bár a tanulmányaim során a nagyjátékfilmes operatőri munkával foglalkoztam. Az első természetfilmem még diplomamunkaként, 2017-ben kezdtem el forgatni és 2019-ben véglegesítettem. Ez a film a "Vad víz: Aqua Hungarica" címet kapta, és 2021 nyarán mutatták be országosan a hazai mozik, majd decemberben a Duna TV műsorán is ment. E film elkészülése óta két újabb Vad víz epizódon dolgozom.